Ide menj el hamburgerezni

Ha belegondolunk a hamburgerek milyen evolúciós folyamaton mentek keresztül az utóbbi években akár nálunk akár máshol, regényt lehetne írni erről a fast food példáról. Gondoljatok bele a gyorséttermek –  Burger King, McDonalds hamburgerei, és a balatoni strandárus,  vagy Marika néni bódéjában kapható ételpiramisokba. És az új trendi street food nevezetű helyek finomságaira. Külön blog foglalkozik ezzel a témával.

Budapesten én is végigjártam már minimum 30 ilyen helyet. Nehéz egy skálán osztályozni őket, hiszen kinek mi a fontos, hogy kapható legyen hozzá saláta vagy hasábburgunya köretként vagy savanyúság, illetve legyen mindenféle húsból akár lazacból is kérni. Férfiaknak a marhahús gramm mennyisége lehet inkább fontos tényező, és persze nem mindegy mennyire sült meg.

Kiválasztottam az én személyes TOP 5-ös listámat, íme:

W35  – Wesselényi utca 35.

Ajánlom a klasszikus variációt, nekem az jött be leginkább de van itt is vega, marha, kacsa stb variáció. Nagyon finom hozzá a lilakáposztás saláta és a fűszeres sült burgonya. Maga a hamburger rendes méretű, az ízvilága nekem viszont annyira bejött, hogy még nem sikerült itthon überelni. Nem száraz, pont elég az adag is. Hajnalig nyitva vannak.

w35 (4)

 

Kandalló Kézműves Pub – Kertész utca 33.

Ebben a helyben az a jó, hogy a hamburgert minőségi kézműves sörökkel is kísérhetjük. Ajánlom a Juicy Lucy névre hallgató hamburgerüket. Hatalmas adag. Fűszeres tepsis burgonyával és savanyósággal valamint mártogatóssal köretként. Közben a kedves felszolgáló srácok szívesen mesélnek a különböző sörfajták történetéről is.

Foto (4)

 

Zing – Király utca / Gozsdu negyed

A Gozsdu negyed kellős közepén található mini truck, illetve a Király utca elején már állandó jelleggel is. Bárokban iszogatás vagy bulizás után kiváló választás. Az Original Burger-t kostólnám meg a helyetekben, és leülnék egy sörpadra pihenni közben és megfigyelném a turista/helyi lakosok éjszakai kavalkádját. Igazi street food.

IMG_3434

 

Burger and Love – Október 6. utca 6.

 Ha hely kitalálása már önmagában nem lenne crazy, érdemes egy Classis burgert például a ceruzával be-x-elni (merthogy így működik a rendelésfelvétel) lehet salátát vagy sült krumplit választani hozzá és egy kis aranyos tálcán szolgálják fel csupa szívvel.

burger and love (4)

Betevő – Pauler utca 5.

Budai oldalon egy nagyon barátságos kis burgeres hely, egyéb finom kínálattal. Itt a lazacos hamburgerükön akadt meg a szemem, és feltuningoltam mindenféle jóval, pl cheddar sajt, lyoni hagyma, tükörtojás, stb. A köret itt olyan vékonyra volt vágva, hogy már-már a csipsz kategória, kellemes ízvilág volt.

Foto (5)

További jó burgeres helyek, amiket meg kell említenem:

Ui: Lesz nyáron a Millenárison megint Hamburger Day, arra feltétlenül nézzetek el! Egy helyen lesz az összes jó árus. 🙂Copyright © 2015 All rights reserved.